Rss

Black Friday 2011

Black Friday 2011 ziua in care preturile au intrat la apa. Romanii au cheltuit intr-o noapte milioane de euro pe internet. Magazinele online care au participat la Black Friday sunt eMag, Pc Garage, evoMAG, Flanco, Altex. Cu siguranta anul viitor, magazinele care vor paticipa vor fi mai numeroase.

Curiozitati legate de Black Friday 2011
- Reprezentanţii eMAG şi Flanco au declarat pentru gândul.info că vineri, între ora 5.00 şi ora 12.30, au vândut peste 34.000 de produse în valoare de câteva milioane de euro. Doar eMAG vânduse, până la 10 dimineaţa, marfă de 4 milioane de euro, iar până la ora 18,00 valoarea comenzilor a ajuns la 8 milioane de euro.

- Până duminică, la finele campaniei Black Friday, ei estimează vânzări de 10 milioane de euro. “Promoţia Black Friday a reprezentat cea mai mare campanie din retail. Am înregistrat o creştere cu 4% a cifrei de afaceri la nivel de an”, a declarat pentru gândul.info Iulian Stanciu, preşedintele grupului de companii eMAG, Flanco şi Asesoft Distribution.

- Cel mai repede s-au vândut televizoarele, camerele foto şi telefoanele mobile, iar dintre electrocasnice cel mai mult s-au căutat frigiderele. “Pentru Samsung Galaxy SII am avut mai mult de o comandă pe secundă”, ne-a spus Iulian Stanciu. (gândul.info)

- Bătălia la rafturi: americanii s-au călcat în picioare. O femeie dintr-un magazin Walmart din California i-a dat cu spray paralizant în ochi unei alte cliente, în lupta lor pentru un joc de Xbox 360. Justificarea femeii a fost că, însoţită de cei doi copii ai săi, a fost deranjată de cum se împingeau ceilalţi clienţi, conform Poliţiei din Los Angeles, citată de Huffington Post. “Este shopping competitiv”, au explicat poliţiştii. (gândul.info)

- Dacă vânzările merg bine în această zi, magazinele îşi pot permite să ţină preţurile sus până în preajma sărbătorilor de sfârşit de an, pentru că ştiu că nu vor rămâne cu stocurile în braţe, nevândute. Dacă vânzările de “Black Friday” sunt sub aşteptări, comercianţii trebuie să pună în aplicare reduceri de preţuri până de sărbători, explică specialiştii consultaţi de New York Times.

- Denumirea “Black Friday” a apărut în anii ’60, când Poliţia din Philadelphia a poreclit astfel ziua reducerilor de preţ, pentru că provoca blocaje în trafic, aglomeraţie şi violenţe pe străzi. Ulterior, termenul “Black Friday” a primit o semnificaţie legată de contabilitatea comercianţilor: soldurile negative erau scrise cu roşu, cele pozitive, cu negru. Cumpărăturile din ultima vineri a lunii noiembrie le permitea comercianţilor să scape de cele mai multe pierderi marcate cu roşu şi să intre în zona profitului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *